Tabere Internationale Multiculturale de Vara pentru tinerii dezavantajati social - 2002-2009

Scopul schimbului international de tineret a fost intercunoasterea culturala a tinerilor din diferite tari prin organizarea de activitati comune in spatiul european, acest lucru permitand dezvoltarea valorilor de acceptanta a diversitatii si diferentelor dintre indivizi din culturi diferite.

Obiectivele proiectului au fost:

  • Constientizarea participantilor cu privire la valorile comune, cu tineri din alte tari si a faptului ca ei sunt cei vor avea sansa de a construi o Europa unita.
  • Reducerea prejudecatilor (in special de tip rasial, religios, xenofob), depasirea barierelor interculturale si cresterea intelegerii si valorizarii pozitive a diferentelor dintre tinerii din diverse medii si de diverse origini.
  • Dezvoltarea abilitatilor sociale (comunicare, colaborare, integrare) si a competentelor personale (incredere in sine, creativitate, initiativa, libera exprimare...) ale tinerilor participanti.
  • Raspandirea in randul tinerilor europeni putin conectati la fluxul informational modern a unei imagini realiste despre Romania ca membra UE, cu accent pe valorile traditionale, naturale si culturale.
Grup tinta: copii si tinerii cu varsta intre 14 - 24 de ani.